U20-as Eb-selejtező (férfiak): Nagy győzelem a csehek ellen!

U20-as férfi válogatottunk ötjátszmás csatában 3:2-re nyert Csehország ellen Eb-selejtezőn Puchovban, ezzel a harmadik helyen zárt csoportjában, s továbbra is megvan az esélye arra, hogy kijusson az Európa-bajnokságra! 

Már az első játszmában lehetett érezni, hogy a magyar válogatott ezúttal is méltó ellenfele lehet újabb riválisának. Ugyan a szettet 25:20-ra megnyerték a csehek, de mind védekezésben, mind támadásban voltak biztató jelek.

A második játékrészben még összeszedettebben röplabdázott Weczera Csaba együttese. A nyitások is egyre agresszívebbek voltak, míg a hálónál a Varga, Tóth, Cziczlavicz, Szalai négyes volt igencsak elemében. A játszma kiélezett végjátékát a magyar fiúk bírták jobban és sikerült egyenlíteniük (25-23, 1:1)

A harmadik és a negyedik játszmában hol a cseh, hol a magyar csapat tudott a másik fölé kerekedni, méghozzá tetemesnek nevezhető 9 pontos különbséggel. A harmadik szettben a csehek, a negyedikben a mieink diadalmaskodtak 25-16-ra. Így lett 2:2, s jöhetett a mindent eldöntő ötödik játszma.

Öröm volt nézni az elszánt magyar tekinteteket a záró felvonás során. Bizony, a fiúk nagyon meg akarták mutatni, az osztrákok elleni ötjátszmás vereség másnapján, hogy tanultak abból a meccsből, s ezúttal kizárólag csak egy csapat nyerheti az ötödik felvonást, s az a magyar. Így is történt: nagyszerű játékkal, hatalmasat küzdve, 15-11-re bizonyultak jobbnak Vargáék, akik így 3:2-re nyerték a meccset, életben tartva ezzel a továbbjutási esélyeket.

Magyarország-Csehország 3:2 (-20, 23, -16, 16, 11) 

Magyarország: Szalai 18, Tóth G. 10, Boldizsár 2, Varga P. 21, Cziczlavicz 12, Tóth K. 4. Csere: Tepszis (liberó), Kövessy, Bandi, Székely, Mihálovits 2. Szövetségi edző: Weczera Csaba

Weczera Csaba szövetségi edző: – Nagyon nehéz volt a tegnapi 3:2-es vereség után feltüzelni a csapatot. A mai mérkőzésen az volt a célunk, hogy felszabadultan játsszunk. Az első játszmában még nem tudtuk kihasználni, hogy ellenfelünk sokat hibázott. Utána egyre jobban tudtunk élni a kínálkozó lehetőséggel. A döntő játszmában senki nem akarta átélni a tegnapi kudarcot. Ma örülünk, holnap megyünk tovább!