Sorsoltak az Eb-re: a házigazdákkal és a lengyelekkel is egy csoportba került a magyar válogatott!

Európa nyolc legjobb U22-es korosztályú férfi válogatottja méri össze tudását a júliusi kontinenstornán Hollandiában. Hatalmas eredmény, hogy ennek a szűk elitnek a Toronyai Miklós által irányított magyar csapat is tagja. A tegnapi sorsoláson eldőlt, hogy a mieink a házigazda hollandok mellett a lengyelekkel és a spanyolokkal kerültek egy csoportba, míg a másik négyesben a címvédő olaszok, a franciák, a portugálok és a csehek küzdenek az első két továbbjutó helyért.

Az Eb-t két városban: Apeldoornban – itt volt tegnap a sorsolás is – és Groningenben rendezik július 9-14. között. A magyar válogatott Groningenben vívja majd a csoportmérkőzéseit.

Toronyai Miklós, az U22-es válogatott szövetségi edzője: – Örülünk, hogy egy ilyen rangos tornára be tudtunk kerülni. A sorsolásra azt is mondhatnám, hogy nem alakult rosszul, de itt nincs gyenge ellenfél számunkra. A torna előtt három hetes felkészülés vár a csapatra, addig összevont edzések lesznek, hisz többen a felnőttek között is szerepelnek. Bízom benne, hogy a jól szolgálja majd a korosztály fejlődését ez az Európa-bajnokság.